hoặc
Tài liệu học tập TOEFL Reading comprehension lesson 4, tại tailieuhoctap.com , bạn có thể tải miễn phí,tài liệu được sưu tầm trên internet và cung cấp miễn phí để các bạn có thể nghiên cứuhọc tập,dạng file , có kích thước 0.00 M nếu không xem đươc do lỗi font bạn có thể tải font vni về để xem,tải liệu TOEFL Reading comprehension lesson 4 có 2 lần tải về miễn phí. Từ khóa tìm kiếm ,Tiếng Anh,Luyện thi TOEFL,Luyện đọc TOEFL,Luyện đọc Tiếng Anh có đáp án

Nếu bạn đang ôn luyện sẵn sàng cho kỳ thi TOEFL, TOEFL Reading comprehension lesson 4 sẽ là tài liệu các bạn không nên bỏ qua. Với TOEFL Reading comprehension lesson 4, các bạn sẽ được ôn tập kỹ năng đọc Tiếng Anh 1 cách hiệu quả với cấu trúc bài tập giống với đề thi TOEFL Reading chính thức. Bài tập có đáp án đi kèm, các bạn có thể tra cứu tiện dụng, nhanh chóng.

TOEFL Reading comprehension lesson 4

Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi:

A pilot cannot fly a plane by sight alone. In many conditions, such as flying at night and landing in dense fog, a pilot must use radar, an alternative way of navigating. Since human eyes are not very good at determining speeds of approaching objects, radar can show a pilot how fast nearby planes are moving.

The basic principle of radar is exemplified by what happens when one shouts in a cave. The echo of the sounds against the walls helps a person determine the size of the cave. With radar, however, the waves are radio waves instead of sound waves. Radio waves travel at the speed of light, about 300,000 kilometers in one second. A radar set sends out a short burst of radiation waves. Then it receives the echoes produced when the waves bounce off objects. By determining the time it takes for the echoes to return to the radar set, a trained technician can determine the distance between the radar set and other objects. The word “radar,” in fact, gets its name from the term “radio detection and ranging.” “Ranging” is the term for detection of the distance between an object and the radar set. Besides being of critical importance to pilots, radar is essential for air traffic control, tracking ships at sea, and for tracking weather systems and storms.

1. What is the main topic of this passage?

A. the nature of radar
B. types of ranging
C. alternatives to radar
D. history of radar

2. In line hai, the word “dense” could be replaced by

A. Cold
B. Wet
C. Dark
D. Thick

3. According to the passage, what can radar detect besides location of objects?

A. size
B. Weight
C. Speed
D. Shape

4. The word “shouts” in line năm is most similar in meaning to which of the following?

A. Eavesdrops
B. Yells
C. Confesses
D. Whispers

5. Which of the following words best describes the tone of this passage?

A. Argumentative
B. Imaginative
C. Explanatory
D. Humorous

6. The phrase “a burst” in line 9 is closest in meaning in which of the following?

A. an attachment
B. a discharge
C. a stream
D. a ray

7. The word “it” in line 9 refers to which of the following?

A. a radar set
B. a short burst
C. a radiation wave
D. light

8. Which of the following could best replace the word “bounce” in line 10?

A. Overturn
B. Groove
C. Extend
D. Rebound

9. Which type of waves does radar use?

A. Sound
B. Heat
C. Radio
D. Light

10. The word “tracking” in line 15 is closest in meaning to which of the following?

A. repairing
B. searching for
C. glancing at
D. fighting

11. Which of the following would most likely be the topic of the next paragraph?

A. other uses of radar
B. uses of sonar technology
C. other technology used by pilots
D. a history of flying

12. What might be inferred about radar?

A. It takes the place of a radio.
B. It gave birth to the invention of the airplane.
C. It developed from a study of sound waves.
D. It has improved navigational safety.

Đáp án TOEFL Reading comprehension lesson 4

1. A

2. D

3. C

4. B

5. C

6. B

7. A

8. D

9. C

10. B

11. A

12. D

Bấm nút thanks
sau đó bấm Tải xuống

Download tài liệu - chọn link phù hợp để download